Kunstnaarcafé 5: Kim Pattiruhu

Placeholder
Evenement
Kunstnaarcafé 5: Kim Pattiruhu
Organisator
Cultura Venray
Periode
27-11-2019 t/m 27-11-2019
Locatie
Odapark: Merseloseweg 117 5801 CC Venray

Op deze avond zal Kim Pattiruhu de bezoekers meenemen in haar werk- en werkwijze. 

"Als je stil wilt staan bij het verleden, moet je vertragen in het heden."

Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) woont in Tilburg, exposeert op tal van plekken in het land en werkt, als freelancer, voor diverse en uiteenlopende opdrachtgevers.

Voor Kim is fotografie (en film) een middel om een wereld die voor de gehaaste hedendaagse mens normaal verborgen blijft in beeld te brengen. Vanuit een esthetische drang registreert ze op eigenzinnige wijze de verhalen van mensen, momenten en landschappen. Als kind opgegroeid op Walcheren (Zeeland) ontwikkelde ze een haatliefde-verhouding met de zee, de wind, de stille wijdse uitzichten en de verdedigingswerken (bunkers, burchten en vestingwerken) vanwege de nietigheid die ze ervaart als mens ten opzichte van deze noeste elementen.

Ze noemt zich onderzoekend fotograaf; als mens stelt ze levensvragen vanuit een diepgewortelde drang om het leven en al zijn rauwe randjes te begrijpen. Met veel gevoel voor detail zoekt ze het verhaal van het onooglijke en onaanzienlijke, van de schoonheid van het alledaagse.

Kim zal een inzicht geven in haar beeldende werk, waaronder het project rondom haar Molukse roots,  over hoe haar huisdier Francis Bacon het leven op zijn kop heeft gezet en hoe zij omgaat met het onzekere bestaan als beeldend kunstenaar.

Tickets

Geldigheid
27-11-2019 19:00 t/m 27-11-2019 23:00
Prijsinformatie
Inclusief BTW, transactiekosten en toeslagen
Minimale leeftijd
1 jaar
Maximale leeftijd
150 jaar
Sluiting verkoop
27-11-2019 19:00

Avond waarbij het publiek kan kennismaken met de inhoudelijkheid van kunst en het belang ervan voor de samenleving in het algemeen en de mens zelf in het bijzonder.

Totaal: € 0,00